Cara Nak Buat Cili Jeruk

Cili jeruk yang biasa saya buat boleh tahan berbulan-bulan dan masih rangup tau. Bagi penggemar cili jeruk anda boleh cuba buat sendiri sebab cara yang dikongsikan Puan Nurul Nadia Dan Azhar ini sangat mudah.


Cara Cara Buat Cili Jeruk Yang Sedap Rangup Tahan Lama

Cara nak buat sambal ikan kering.

. Ingat nak buat cili jeruk je la kot tahan lama sikit. Masukkan lada kedalam bekas kedap udara dan masukkan cuka. Letakkan hirisan cili di dalam botol kaca.

Ok jom semak apa bahan yang diperlukan dan petua yang. Cara Mudah Buat Jeruk Cili Padi ni cuma perlukan bahan seperti cili padi merah cuka air gula garam dan kapur jika ada. Saya nak share cara saya buat cili jerukBiasa kalau ada tempahan mi goreng atau mi karisaya akan sertakan cili jeruk ni sekali.

Cara membuat jeruk limau limau kasturi dibelah2 dan taburkan sedikit garam. Cili jeruk cam ni tahan sampai dua minggu tak payah simpan dalam fridge. Dengan hanya menghubungi FUMIDA di 0822.

Mesti korang tak sabar nak buat juga jeruk mangga ni kan. Senang buat banyak sekaligus. Saya nak share cara saya buat cili jerukBiasa kalau ada tempahan mi goreng atau mi karisaya akan sertakan cili jeruk ni sekali.

Sedapnya cili jeruk. Hidangan sampingan ni yang boleh menaikkan selera makan. Rendam lada yang telah dipotong kedalam camputan air kaput dan garamrendam selama 1 jam.

Didihkan air cuka saya guna cuka seperti dalam gambar ni gula dan garam. Rendam dengan air dan masukkan kapur 12. Cili hijau ambil yang segarkeras 2 sudu gula.

Cara buat Cili Jeruk Homemade tahan lama tak berkulat kekal rangup. Asam boi yang putih. Untuk menyimpan cili jeruk guna balang kaca.

Toskan cili dan ketepikan seketika. Satu lagi rahsia resepi cili jeruk rangup adalah dengan merendamkan potongan cili jeruk dengan air kapur selama 1-2 jamSelepas itu basuh hingga bersih 2-3 kali untuk. Kalau nak guna cuka epal pun boleh.

Cara untuk membuat Jeruk Bawang Putih. Tapi lepas potong basuh terus masuk dalam balang dan. Masa picit atau tekan ppun terasa lagi.

Okey memula nak beli cili pilih yang masih srgar keras kilat. Sedap dan berkhasiat untuk kita semua. Potong lada solok ikut nak guna banyak mana.

Cili api ikut kepedasan. Homemade lagi best buat rangup-rangup ikut cara yang dikongsi oleh Farid. Total Pageviews Powered by Blogger Labels 2019 5 a Are Boyfriend Briefly Buat Cara.

Lagi sedap makan ngan mee gorengkueyteow dan megi hehehesy rajin gak buat cili jeruk. Kapur adalah agen untuk merangupkan cili kita tadi ya. Celur cili dalam air yang mendidih sehingga layu.

Alhamdulillah setakat hari ni tak mengecewakan mendapat. Memandangkan hidangan selalu kita buat di rumah jadi eloklah stok cili jeruk ini kita buat sendiri. Cili Jeruk Rupanya nak buat Cili Jeruk yang rangup ni senang saja 4 langkah saja hari keempat dah boleh makan.

Masak air cuka gula garam sehingga mendidih kemudian tuangkan ke dalam botol dan tutup. Memandangkan hidangan selalu kita buat di rumah jadi. Boleh ke link atas tu cara nak buat cili jeruk.

Ben guna 12-15 lada solok. Jom cuba buat cili jeruk homemade. Cara-ara untuk membuatnya.

Cara Membuat Cili Jeruk. Alhamdulillah setakat hari ni tak mengecewakan. Celur cili dalam air.

Kemudian keringkan hingga tiada kesan air. Pilih cili yang segar dan basuh bersih. Kalau makan nasi air mi goreng nasi goreng atau kuetiau goreng.

Bagi anda yang belum tahu cara-cara nak buat cili jeruk yang sedap dan. Sambil layan tv kalau dapat jeruk mangga macam ni lagi syok. Cara-cara untuk buat cili jeruk.

Boleh merendahkan paras kolestrol Insha Allah.


Kena Rendam Air Kapur Rahsia Supaya Cili Jeruk Kekal Rangup Myresipi


Rahsia Jadikan Cili Jeruk Rangup


Cara Buat Cili Jeruk Paling Rangup Dan Paling Mudah


Cara Buat Cili Jeruk Homemade Tahan Lama Tak Berkulat Kekal Rangup Youtube

Post a Comment

0 Comments

Ad Code